Nuffnang Ads

15 April 2014

office


Assalamualaikum

Baru-baru ni aku dipelawa oleh JAIS untuk bekerja dekat company dorang. So aku ada masa yang terluang beberapa bulan semntara study,so aku setuju untuk menerima tawaran tu.. hihi

Surat ni bila aku publish kt fb and wechat mencicit kawan kawan mesej aku ,kawin tak ajakkk,nurul kurang ajar kawin senyap-senyap,gini la kawan dunia akhirt gini laa kawen tak ngajak.. rileks la guyss aku bukan kawen senyap la, ingat apa nak kawen senyap senyap. Wa retis wa kena la umum kt uolss kalau iolss nak kawen( ayat ni khas untuk kawan-kawan yang mengenali diri saya ye.. jangan kata saya poyo lak. Kalau kata saya macam tu itew ta mo tawan ;p)

Hahaha Adess cuba jangan cepat terpengaruh.. ada sebab tau kenapa ditambah "PUAN"  hihi

Ober tau gigi iolss haha...Ni aku gelak macam ni bukannya apa.. orang sebelah perasan aku bergambar so macam macam la dia mengusik
 Hihihi

So ramai yang nasihat aku supaya terima tawaran JAIS sebab sekarang pengalaman bekerja memang dorang menitik berat... so fikir fikir balik dari aku tak buat apa selama beberapa bulan tu better aku terima je kan.. baru kerja beberapa hari. Banyak perkara lawak terjadi. Kikiki. Kalau aku rajin aku cerita.

 Kanan tu cici kiri tu umaira.. aku lalu kat meja dorang panggil aku bergambar.bab memperasankan diri mana boleh menolak. Hahaha

 #entry agak berterabur sebab update guna hp je kikiki aku kurang mengerti bagaimana harus ku edit menggunakan hp ini. Hehe

Sekian ;)

13 April 2014

:D


Bila tengok entry lama-lama aku nak gelak je... adesss banyak yang merapu.. muka pun tak bole bla. Zaman tak matang. Biasa lah. Kikikiki sekarang matang sangat lettewww :3


27 March 2014

makeup nikah dan sanding anis..


assalamualaikum

kali ni ke kelantan kite~ wehuuu... ini kali kedua aku ke Kelantan, dulu ke kelantan ziarah kubur kawan.. *alfatihah for him.. :'( 

kelmarin ke Kelantan makeup kawan kawin.. actually Anis kawan aku masa study di KUIS.. so Anis mintak aku makeup dia for nikah pada hari ahad malam dan majlis besar pada hari isnin..





 me with anis. masa aku makeup dia, aku belum siap lagi... actually aku malu pun ada dengan kawan-kawan Anis dan orang yang hadir ke majlis tu sebab bila depa datang, depa akan masuk ke bilik tengok pengantin, tiba tengok mak andam macam adik beradik kak Limah hehehe, masa aku makeup dia dengan muka aku yang serabai. aku memang macam tu, tak boleh makeup dulu nanti mula la eyeshadow aku elok di kelopak mata terus ke pipi.. hohoh




aku tak pasti apa nama kakak sebelah anis tu, tapi yang pasti dia sangat peramah dan sangat sporting. :)



seperti yang aku selalu cakap, seronok jadi pengantin, semua benda orang pakaikan.. kalau aku mintak orang pakaikan tudung, mahu kena hayun tangan dengan orang. kikiki

dek kerana terlalu happy tengok kawan kami dah jadi isteri orang,sampai bergambar berhimpit-himpit pun kami tak heran dah hihihi


sebahagian dari keluarga anis.. 


 ni pulak sebahagian dari kawan-kawan anis. kikiki (me, umaira and jannah )

for anis dan suami.. semoga kalian kekal selamanya... dikurniakan anak yang soleh dan solehah.. amin3....





14 March 2014

bosan tengah malam.


Assalamualaikum.

Hye readers!
Aku balik Perak.. haze sekarang makin kuat..so uollsss jangan lupa perbanyakkan minum air and pakai mask.. nak-nak kawasan shah alam,klang.. dan satu lagi. Jangan lupa tadah air.. sebab catuan air dah mula buat..

Balik Perak as usual. Memang tak banyak aktiviti aku buat.. jenis aku pulak semua ikut mood. Cuma petang tadi teman ibu pegi beli barang.. and bawak sekali my nephew. Rayyan anaqi


Tadi saja usya makeup orang.. lepastu tiba-tiba teringat aku makeup dania and jannah. See!bertapa terseksanya jadi roommate aku. Wakakakaka



Jadi la dapat lepaskan gian.. even tak cukup bahan nak makeup... box makeup aku memang aku tak bawak ke shah alam. Sebab nanti aku jadi laghoo, kejenye nak makeup orang jek. Hahah

Esoknya pulak teman dania pegi KLCC pukul 11 malam sampai rumah pukul 3 pagi...asgmnt degree ni mencabar sikit.. dulu time diploma kalau keluar pun mesti balik before pukul 10 malam. Laa ni tak ada dah semua benda kau kena korbankan.. haha.. ict yang dulunya sekali sekala aku pegi sekarang ni naik muak lak aku rasa nak ke sana. Kikikiki 




Lepas buat asgmnt kami ada buat keje gila sikit.balik dari hantar roy.. kitorang plan nak round jek.. pastu kawan aku plak bagi cadangan nak pegi seksyen 2.. kalau org shah alam tau la seksyen 2 ada apa. Hihihi...

Tapi alhamdulillah la kami tak ada apa-apa. Aku yang drive kereta pun dari mengantok terus jadi segar.. esok pagi aku cerita dekat roy "kau tau malam tadi lepas hantar kau kitorang pegi mana?" Roy "pegi mana?" Aku jawab dengan serammm.. "seksyen 2" roy "keje gila" hehehe yaa memang keje gila pun..

Malam tu pulak kami masih buat asgmnt.kali ni buat kat tepi rumah aku.. kawasan rumah aku tu memang ada guard . time tu kami bertiga aku,dania and roy.. roy mintak kami belikan mancis aku dengan dania pegi la beli. Roy tinggal sorang dekat sebelah rumah kami tu. Memang tempat tu gelap.. balik dari beli mancis aku tengok pak guard tu macam kecoh-kecoh dengan makcik tu.. makcik tu tunjuk-tunjuk arah rumah kitorang. Dalam hati aku dah agak. Confirm makcik tu ingt roy tu pencurik. Kakakaka  

Bayangkan la roy tu dah la muka ganas dah sah sah la makcik tu ingat dia pencurik hahaha aku punya la terangkan dekat pak guard tu "kami buat asgmnt memang memerlukan tempat gelap,kalau pakcik nak tuduh kami mencuri ni nampak ni kamera bagai... kami nak shoot la pakcik,siap dengan lampu kami beli dekat ICT lagi ni haa" lebih kurang macam tu la ayat aku.terus guard tu macam angguk-angguk. Aku tengok makcik tu tak habis habis ulang alik dari lorong kami tu. Mybe dia tak puas hati tengok kitorang. Haha adoi.

Kawan aku buat asgmnt lagi seram. Dia buat dekat area giant seksyen 7. Lepas dia shoot dia nak tengok result dia shoot tu.. bukak dekat preview tengok gambar dia sendiri dia shoot. Padahal kamera dia tuju ke arah lain. Adehhhh 

Apapun jangan la terlalu berani jangan terlalu takut. Buat biasa suda.. actually aku tak tahu nak cite apa. So aku cmpurkan semua sekali.. hahah eh next week aku nak ke kelantan. Makeup kawan baik aku kahwin. Saidatu anis. I'm soo exciteddd eheee... 

#sorry kalau cerita aku merepek.haha

Oklah gudbye. 

31 January 2014

saje nak cerita...


Assalamualaikum...

Aku pegi kelas kena naik bus.. dulu pegi kelas time diploma jalan kaki jek.. sebab hostel dalam kampus.. sekarang time degree kena banyak berdikari.. lagi sedih kalau dapat kelas pagi.. kelas pukul 9 tapi kami gagahkan diri bangun pagi. Selalu lepas solat subuh bole tido sekejap.. 15 minit pun rasa nikmat.. rasa rugi kalau lepaskan peluang 15 minit tu.. kakakakakka but now.. kena korbankan semua Huhu but sokayhh untuk beberapa tahun je kan.. ;)

 Abaikan yang belakang tu yaa. Ni la hostel aku.. kikiki... kehidupan kat hostel tak sama macam kat rumah.. kat hostel bersepah pun nak tak nak kena suka gak.. kalau kat rumah bersepah.. nahas la kau!kikiki

Kalau kami stress ni la keja kami.. pegi taman or tasik snap gambar buat muka hodoh.. act banyak lagi gambar yang tak senonoh.. tp demi menjaga aib masing-masing tak berani aku nak tunjuk kat korang.. kakaka... 



Tq yaa dania.. sebab sudi snap gambar kami ni..kikikiki


Copyright Oleh Nurul 2011